Gozewijnstraat 48, 1433 JC Kudelstaart | T 0297 - 36 01 06 | F 084 - 712 54 52 | E info@rondgroen.nl | KvK 34251243 | NL50INGB0002654592 | btw NL195283223B01
Bezoek kantoor en kassen alleen op afspraak. Alle prijzen exclusief btw en afleverkosten.rondgroen-logo-tekst

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan goede doelen steunen. Met een gezonde, groene werkomgeving investeert u in mens en milieu. En daarmee indirect in uw productiviteit en goede naam. Rondgroen is uw partner.

gezond-tafel

Onderzoek TNO: minder moe

Planten op de werkplek hebben een gunstig effect op medewerkers die last hebben van stress of vermoeidheid. Huidirritaties en griepachtige klachten als een geïrriteerde neus zouden afnemen. Dat blijkt uit onderzoek dat TNO, in samenwerking met de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), ‘in het veld’ uitvoerde bij drie zorgverzekeraars. Gegeven het feit dat ruim dertig procent van de werknemers last heeft van stress, is de aanwezigheid van planten in de werkomgeving geen overbodige luxe. Eén plant per medewerker of één plant per 12 m2 lijkt vooralsnog voldoende om de medewerkers die baat hebben bij de aanwezigheid van planten te bereiken.

Minder ziek

Ook uit talrijke andere onderzoeken blijkt dat het zien van planten en andere natuurlijke elementen stress vermindert. Zo is gebleken dat medewerkers die achter een beeldscherm werken en die zicht hebben op groen, minder last hebben van werkstress en zich minder vaak ziek melden.

Meer comfort

Een lage luchtvochtigheid kan leiden tot een droge mond, een verstopte neus en geïrriteerde ogen en huid. Planten die veel water nodig hebben, kunnen de vochtigheidsgraad met maar liefst tien tot vijftien procent opvoeren. En verhogen ook het 'thermisch comfort': ze helpen de kantoorruimte te koelen door schaduw en waterverdamping.

gezond-desk

Top tien gezondste planten

Er is een internationale top tien van meest gezonde planten. Vanzelfsprekend zijn deze in ons assortiment vertegenwoordigd.

Chrysalidocarpus lutescens Rhapis
Chamaedorea Ficus elastica
Dracaena fragrans 'Janet Graig' Hedera
Phoenix roebelenii Ficus binnendijkii ‘Alii’
Nephrolepis Spathiphyllum

 

In een jaar terugverdiend!

Een investering in planten op de werkplekken van beeldschermwerkers verdient u binnen een jaar terug. Bel of mail dus nu voor een afspraak!

 

Bron: Gezond groen op de werkplek 

Minder ziekteverzuim op de werkvloer? Neem een plant! 31 januari 2019
Minder ziekteverzuim op de werkvloer? Neem een plant! 31 januari 2019

De kosten voor de aanschaf en het onderhoud van planten kunnen over het algemeen al binnen één jaar worden terugverdiend. Hoofdzakelijk door het lagere ziekteverzuim en het beter functioneren van medewerkers. Daarna levert de investering in planten juist geld op. Dat bewijst onderzoek van Wageningen University & Research. Lees het hele verhaal...

 

rondgroen-volkskrant-20140901
rondgroen-volkskrant-20140901

"Je service is 200%!"
René Anker,
cultureel centrum Pier K
Hoofddorp en Nieuw-Vennep 

© 2006, 2009 (j15), 2013 (j25) -  Realisatie by Accent Grave : tekstschrijvers sinds 1989sitemap | Template by Joohopia | Powered by Joomla! open source software