Gozewijnstraat 48, 1433 JC Kudelstaart | T 0297 - 36 01 06 | F 084 - 712 54 52 | E info@rondgroen.nl | KvK 34251243 | NL50INGB0002654592 | btw NL195283223B01
Bezoek kantoor en kassen alleen op afspraak. Alle prijzen exclusief btw en afleverkosten.
Radica pronkt met parelmoer

Een pronkstuk in iedere ruimte, deze schitterende planters van echt parelmoer. De steeds wisselende kleurschakeringen hypnotiseren waar u ook staat. De levendigheid van de zee en het licht van de zon zijn op spectaculaire manier gevangen. Geniet van deze mysterieuze onderwaterwereld die aan alle interieurs iets bijzonders toevoegt.

Alle drie kleurvarianten parelmoerzwart, parelmoercrème en parelmoerroze zijn vervaardigd uit honderd procent echte schelpen. Die komen uit speciale kwekerijen van zeevruchten. Het verzamelen van de schelpen heeft dus geen schade toegebracht aan de natuur en is dus volledig duurzaam. Deze beschermde omgeving garandeert ook een perfecte kwaliteit van de schelp zelf, die nooit heeft blootgestaan aan de ruwe invloeden van weer en water.

De productie is volledig handwerk en ongekend arbeidsintensief: een hoge Radica -planter vraagt ongeveer tweehonderd manuren! Dat komt omdat alle schelpen stuk voor stuk worden schoongemaakt, geslepen, geplakt, gepolijst en gelakt. Als een gedetailleerde puzzel creëren vaardige handen het unieke mozaïek van ieder kunstwerkje. De kleinere schalen zijn bovendien voorzien van een mooie decoratieve binnenzijde, zodat ze ook zonder beplanting een fraaie blikvanger zijn.

Polystone en Carrara: de lichtgewicht steen

Dat is verrassend: een stenen planter met een stoere, natuurlijke uitstraling, en toch veel lichter dan gedacht. De ideale planter dus voor wie mooi ook heel makkelijk moet zijn. De eenvoud van de planters laat bovendien zelfs planten die haast nooit opvallen, helemaal tot hun recht komen. Polystone en Carrara en daarom bij uitstek geschikt als u wel uw planters wilt vervangen, maar bestaande – meestal wat oudere of minder exclusieve - beplanting wilt behouden.

Het geheim van Polystone en Carrara is de gemalen steen. Bij de Carrara een bijna marmerachtig poeder, terwijl Polystone varieert van een fijne tot een grove korrel (Polystone Rock). Samen met een mix van kunstharsen vormen de stenen korrels een taaie, oersterke massa. Volgens een oude, ambachtelijke traditie wordt deze pasta volledig met de hand in de mallen gedrukt. Het reliëf van de binnenkant van de mal bepaalt de uiteindelijke tekening op de planter.

Het uitharden gebeurt gewoon onder kamertemperatuur. Dit rustige proces herkent u terug in het mooie egale oppervlak. U onderhoudt de planters door ze simpelweg met een doek op te wrijven. Net als bij oude meubelen ontstaat daardoor een prachtige patina, die de kleuren nog meer kracht en diepte geeft. De collecties Polystone en Carrara zijn in principe geschikt voor binnengebruik, hoewel Polystone zich in het zomerseizoen en/of onder een afdak ook buiten in zijn element voelt.

Banana van gedroogde abacavezel

Het lijkt wel ingelegd hout, deze fraaie gevlochten planters uit de Banana-collectie. Samen met de uitvoeringen van gedraaide vezels zijn dit zonder twijfel de meest ‘zachtaardige’ planters. Puur natuur, want ook de body is van eerlijke hout. Een prachtige aanwinst in interieurs die van zichzelf al groen en natuurlijk zijn. Maar ook het perfecte object om tegenwicht te bieden aan omgevingen met harde materialen of koele kleuren.

De bijzondere grondstof voor deze serie is de abacastam. Deze stammen zijn ongeveer twee meter lang, en laten zich pellen in lange stroken. Hoe dichter bij het hart, hoe smaller. Tot een breedte van wel twintig centimeter op de buitenste lagen. Nadat de repen op maat zijn gesneden, worden ze ondergedompeld in een kleurbad. Zo krijgen ze hun diepe tint en door-en-door gekleurde kwaliteit. Tijdens het natuurlijke droogproces ontstaat de zonnige glans die de combinatie met mooie beplanting zo speciaal maakt.

De serie Banana bestaat uit vierkante en ronde planters in verschillende groottes en hoogtes. U kunt kiezen uit de twee gezichten van abacavezel. De vierkante bakken zijn zoals gezegd gevlochten, wat een levendig schouwspel oplevert. Bij de ronde modellen zijn de vezels gedraaid tot een soort touw, dat vervolgens om de body wordt gewikkeld. Dit doet sterk denken aan textiel, zoals een tapijt of mat. Bij beide modellen is ook de binnenzijde deels bekleed voor een mooie inkijk. 

Minder ziekteverzuim op de werkvloer? Neem een plant! 31 januari 2019
Minder ziekteverzuim op de werkvloer? Neem een plant! 31 januari 2019

De kosten voor de aanschaf en het onderhoud van planten kunnen over het algemeen al binnen één jaar worden terugverdiend. Hoofdzakelijk door het lagere ziekteverzuim en het beter functioneren van medewerkers. Daarna levert de investering in planten juist geld op. Dat bewijst onderzoek van Wageningen University & Research. Lees het hele verhaal...

 

rondgroen-volkskrant-20140901
rondgroen-volkskrant-20140901

"Je service is 200%!"
René Anker,
cultureel centrum Pier K
Hoofddorp en Nieuw-Vennep 

© 2006, 2009 (j15), 2013 (j25) -  Realisatie by Accent Grave : tekstschrijvers sinds 1989sitemap | Template by Joohopia | Powered by Joomla! open source software